28. marraskuuta 2012

Kangas pompom ja ääriviivoja

Instagramia selatessani löysin kuvan ns. "mini fabric pompomeista" eli kankaasta tehdyistä palleroista. Idea oli mielenkiintoinen ja ilmeisesti maailmalla ihan vanha juttu, mutta itse kuulin siitä vasta ensimmäistä kertaa silloin.

Idea on siis leikata mistä vain kankaasta pieniä ympyränmallisia palasia ja taittaa ne yksitellen kahteen kertaan ja liimata/ommella ne terävästä kulmastaan pohjapalaseen. Itse löysin pari englanninkielistä ohjetta ja toteutin kokeilukappaleeni huovasta.


Lopputuloksena pitäisi olla tällainen pallero.


Pohjaympyrä jää muiden palasten alle.


Melkoista sotkemista koko homma, eikä lopputulos ainakaan huovasta ollut kovin jännittävä. Kokonaisen ympyränhän saa, jos laittaa kaksi näitä puolikkaita yhteen. Oma tekemiseni vain jäi nyt tähän. Ohuemmasta kankaasta lopputulos voi kuitenkin olla melkoisen kaunis.

Näitä puolikkaita pompomeja on kuitenkin helppo soveltaa koristeisiin ja niiden käyttö erilaisissa asusteissa, kuten pannoissa on yleistä. Myös rintakorut ja muut koristukset onnistuvat.


Lisäksi vielä vetohyllyni koristeiden esittely; lumihiutale-ääriviivatarroja muutamaan laatikkoon ja ilme muuttuu taas vähän. Helppoa kuin heinänteko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti