10. helmikuuta 2013

Mummo mummolle

Rakas mummoni täytti 8. päivä huimaavat 70 vuotta ja mielessä raksutti, että millähän sitä mummoa muistaisi. Loppujen lopuksi päädyin tähän, vaikka mietinkin, että meneekö se jo jouluna saajalleen :) Mutta onneksi jaksoin odottaa!


Tuli mummolle mummo! Ohje on jostain äidin parikymmentä (reilu!) vuotta vanhasta leluohjekirjasta, jossa oli ties minkälaisia ohjeita eri pehmoille ja nukeille ja vaatteille ja ja ja!  Tämä kulki nimellä "Äidin tyttö".


Ihokankaaksi valikoitui vanha tuttu flanelli (kaiketi?), joka ei välttämättä mikään paras materiaali ollut, mutta pehmoinen ja sitä löytyi juuri sopiva palanen äidin kangasvarastoista :) Paita, mamelukit ja alushame ovat vitivalkoista puuvillaa.
Essukangas on Tilda-kangasta Sinooperista. Kahden siskoni kanssa kankaita etsimme ja päädyimme yhdessä tähän. Eikä harmita yhtään! Just täydellinen :) Pitsit on ostettu myös Sinooperista ja ommeltu essun yläosaan käsin. Helmaan sen surruutin koneella.


Ja jos muistatte, niin täällä jo vihjailin jostain tulevasta projektista! Ja tämähän se oli :) Mummeli sai pienen revontulen harteilleen, juuri oikeassa koossa! Ja pituuttahan nukelle tuli loppujen lopuksi viitisenkymmentä senttiä :)

Tekeminen oli antoisaa ja vaikka sain ommella ja purkaa ja ommella ja purkaa taas aika sikamonta kertaa, niin kyllä se oli sen arvoista! Jopa pikkiriikkisten saumojen käsin ompelu.

4 kommenttia:

 1. Onpas upea! Itsetehdyt lahjat ovat niitä parhaita! Mummosi varmasti arvostaa lahjaansa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sai se ihailua osakseen pieniltä serkuiltakin ihanan mummon lisäksi <3

   Poista
 2. Ihana nukke, kyllä mummu mummusta ilostuu ja kun sen omin käsin olet tehnyt niin se on korvaamattoman arvokas!.

  VastaaPoista