3. helmikuuta 2016

Kainuun kukkalapaset

Kainuun kukkalapaset ovat nimensäkin perusteella äitini syntymämaakunnan lapaset. Kainuu on meille koko perheen väelle tuttu ja tärkeä paikka, sieltä on hyviä ja kauniita muistoja pitkistä lomista kesämökillä ja mummolassa. Yksi siskoistani pyysi jo monta monta vuotta sitten, että jos joku osaisi kutoa hänelle Kainuun maakuntalapaset, mutta kun projekti tuntui turhan kalliilta ja hankalalta, ei kukaan oikein tarttunut toimeen. Kunnes minä tartuin.


Koska olen ajatuksissani paljon muualla, niin en tietenkään muistanut ottaa hienoa edustavaa ryhmäkuvaa kaikista tekemistäni pareista! (Mikä ehkä vähän harmittaa, mutta en sille voi mitään, kun lapaset ovat levittäytyneet vähän turhan etelään nyt!)


Lanka: Pirkanmaan kotityön paksu Pirkkalanka (115g)
Puikot: 3mm sukkapuikot

Osan lapasista tein valmiista lapaspaketeista, jotka tilasin Taito Pirkanmaan verkkokaupasta. Osaan tummia lapasia tilasin langat vyyhteinä, joten lankoja jäi vielä hurjan paljon yli. Vielä voisi siis muutamat tummapohjaiset lapaset kutaista :)

Tässä kaikki tekemäni parit kuitenkin juuri höyrytettyinä. Nämä ovat ensimmäisiä kunnon kirjoneuletöitäni ikinä (kyllä, aloitan aina vaikeimmasta ja siirryn helpompaan!), joten jälki oli ainakin ensimmäisessä parissa sen näköistäkin, mutta sen parin jätinkin itselleni, joten ei haittaa.


Käyn viikoittain kansalaisopiston Neulekahvilassa, jossa osallistujien keski-ikä lähentelee reilua kuuttakymmentä vuotta. Siellä mummojen kanssa tikutellessa yksi pari syntyi n. viikossa, nopeimmin yksi pari syntyi kolmessa päivässä. Alun koristekierrereuna oli aina vaikein, mutta siitä kun pääsi eteenpäin niin loppu sujui mukavasti, sen kun vaan tikutteli menemään :)

Lapaset saivat kyllä paljon kiitosta ja kehuja, enkä itsekään voisi olla lahjavalintaani tyytyväisempi. Lahjoin näillä siis kaikkia kolmea siskoani, sekä äitiäni ja värivalinnatkin osuivat oikeaan!

Mutta jospa ensi jouluksi keksisin jonkun vähemmän työlään lahjaidean...

2 kommenttia:

  1. on kyllä hienot, en ole koskaan aikaisemmin nähnyt tuollaisia. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista