17. lokakuuta 2015

Pientä keittiön pintaremonttia

KUVAPALJOUS-VAROITUS!

Tässä on suunniteltu ja odoteltu keittiöremontin aloittamista. Sellaista kunnon remonttia, jossa kaadettaisiin vähän seiniä ja hommattaisiin uudet kaapit ja koneet ja siirreltäisiin tavaroita ja kaikki olisi uutta ja hienoa, tuotaisiin oikeasti 70-luvun keittiö 2010-luvulle. Mutta tällä hetkellä tilanne oli se, että siihen ei yksinkertaisesti ollut laittaa rahaa.

Siispä päädyimme seuraavanlaiseen ratkaisuun: Katselin Bauhausin verkkokaupasta D-c-fix -muoveja ja muita ratkaisuja, guuglailin netistä kuvia muiden tekemistä pintaremonteista ja mittailin keittiön kaapistoja. Jo ennen muovien laittamista tilasin saumafix-ainetta, jolla sain valkaistua kaakeleiden tummuneet saumat vitivalkoisiksi. Saumat olivat niin tummat, että osaan paikoista jouduin laittamaan saumafixiä kolmekin kerrosta. Aine oli helppo laittaa ja lopputulos oli ihanan raikas!

Tässä keittiö ennen (n. puoli vuotta sitten otettu kuva):


Saumafixin jälkeen:Ja nyt:
Olen lopputulokseen aivan äärettömän tyytyväinen! Uudet vetimet vielä puuttuvat, tärkeimpiin oviin ja laatikoihin pistin vanhoja väliaikaisesti. Ensiviikolla pitäisi käydä hakemassa lattiaan uusi muovimatto ja listatkin menevät samalla uusiksi! D-c-fixit oli helppo laittaa paikalleen (äidin innokkaalla ohjauksella) ja tuntuvat pysyvän kiinni. Tuo värikäs "tehostemuovi" on eri valmistajan, hieman karheapintaisempi, jossa oli huomattavasti tiukempi liimaus kuin d-c-fixissä.

Remonttiin meni rahaa vain reilu 100€ ja muoveja jäi yli vaikka kuinka paljon, eli vielä olisi varaa laittaa sitä vaikka minne :)

Samalla, kun keittiö päällystettiin uudelleen, maalattiin myös käytävän pimeitä paneeleja:

Ennen (reilu puoli vuotta sitten otettu kuva):


Jälkeen:


Anteeksi huono ennen-kuva, en muistanut ottaa ennen maalausta :D Nämä kuvat siis käytävän eri päistä otettu. Mutta kummasti valastui, varsinkin kun hommasimme ja asensimmekin uudet plafondit kattoon :) Valaisevat paljon paremmin kuin vanhat puiset, jotka tuntuivat vain pimentävän muutenkin pimeää kämppää. Seinässä maalina Colorian Paneeli Pro-seinämaali, joka peitti tummentuneet paneelit kolmella kerroksella. Imuroin seinän raot ennen maalausta, muuten emme paneeleita käsitelleet.

Talon olohuone on lattiasta kattoon puuta, katon ja seinien paneelit tummuneet aikojen saatossa ja lattiakin hiomista vailla. Remonttia siis olisi vielä edessäpäinkin, kunhan maalit, telat ja innostus saadaan jostain kaivettua :) Tästäkään rupeamasta ei olisi tullut mitään, ellei rakas äitini (ja pari siskoa) olisi tullut hieman potkimaan takapuolesta ;) Kiitos siitä, mamma!

2 kommenttia: