20. elokuuta 2014

Kesämekko

Keväällä innostuin kulkemaan kangaskaupoissa ja haaveilin kesämekoista. Siis hurjasta määrästä erilaisia kepeitä hepeneitä. Löysin kirppikseltäkin tuunattavia mekkoja, mutta himo iski ja niinpä syntyi seuraavanlainen kokeilu..


Älkää välittäkö naamasta ja hassusta tukasta :) Mekkoon siis: se on yhdistelmä ihanasta Nanson tunikasta (yläosa) ja Anttilasta hommatusta mukavasta leveähelmaisesta mekosta. Sen kummempia kaavoja ei ollut ja koko tekel on hurautettu kokoon saumurilla, jota nyt tänä kesänä opettelin enemmänkin käyttämään :) Helpottaa vähän trikookankaiden ompelua! Kangas löytyi Eurokankaan palalaarista kuviotrikoiden joukosta.


Kaula-aukon kanssa tuli vastaan suurimmat ongelmat; en ole koskaan osannut niitä tehdä. Päädyin ottamaan taas mallia vanhoista ostetuista vaatteista. Leikkasin samasta mekon kankaasta kaarokkeet (?) ja silitin niihin tukikankaan. Ompelin oikeat puolet vastakkain palat kiinni mekkoon ja käänsin nurjalle puolelle. Näyttää ihan siistiltä näin korkeammassa ja leveämmässä pääntiessä. Alushameena toimii ostettu suuri toppi, jonka olen kaventanut joskus kevättalvella. Siitä piti tulla ihan mekko, mutta olen päätynyt käyttämään sitä kaikkien tänä kesänä pitämieni mekkojen alla :D Hyvin toimii eikä näy ainakaan läpi! (ja pidentää vähän helmaa, heh..)Paljon oli suunnitelmia (ja kankaita hups!) muihinkin mekkoihin, mutta tähän taisi jäädä tämän kesän kokeilut..

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hiih, kiitos! Tätä on tullut jopa käytettyä! Yleensä kyllä leggingsien kanssa :D

   Poista
 2. Hyvän näöinen mekko ja varmasti juuri legginsien kanssa ihan mahtava käyttää. Hienoa, että osaat itse tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) On kyllä oikein mukava päällä ja mallikin ihan nappivalinta!

   Poista
 3. Kiva malli, tykkään. Meitsi tarvitsisi kuitenkin housut alle... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kova kiire kuvaamaan, että housut jäi pois ;D kiitoksia !

   Poista
 4. Oi miten ihana mekko! Kiva malli ja kuosi sopii hyvin syksyyn :)

  VastaaPoista